Boeuf Bourguignon met groenten

    Boeuf Bourguignon met groenten

    2keer bewaard
    1uur20min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn versie van boeuf bourguignon. Ik doe er altijd veel knoflook en een fatsoenlijke rode wijn bij. Serveer met aardappelpuree of knapperig brood. Ik vind het de volgende dag altijd beter smaken, dus het is de moeite waard om het vooruit te maken als je gasten krijgt. Je kan het ook goed invriezen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 100 ml olijfolie
    • 5 knoflookteentjes, gehakt
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 kg rundvlees, in blokjes gesneden
    • 2 rode paprika's, gesneden
    • 500 gr tomaten, in blokjes gesneden
    • 500 gr champignons
    • 500 ml rode wijn
    • 2 bouillonblokjes
    • 2 wortelen, gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verhit de olijfolie op medium vuur. Voeg de gehakte knoflook en uien toe en kook tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg het rundvlees toe en bak dit in 5 minuten bruin.
    2. Voeg de paprika's, tomaten, wortelen en rode wijn toe. Los de bouillonblokjes op en laat het geheel een paar minuten doorkoken en voeg vervolgens de gesneden champignons toe.
    3. Laat vervolgens sudderen gedurende ongeveer 1 uur op een laag vuur, of totdat het rundvlees mals is.

    Video

    Bekijk onze video voor Boeuf Bourguignon met sjalotjes op youtube! Klik hier voor de video.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren