Brioche pudding met bosbessen en frambozen

    Brioche pudding met bosbessen en frambozen

    2keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk en luxe pudding die diner gasten altijd imponeert - hij is gemakkelijk en snel te maken - hij smaakt het best na een nacht in de koelkast en na 40 minuten bakken voorafgaand aan het opdienen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 16 Brioche broodjes
    • 300 gr bosbessen
    • 300 gr frambozen
    • 6 eieren
    • 600 ml volle melk
    • 30 ml vanille-extract
    • 250 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Vet een 3 liter (dat wil zeggen grote) platte ovenvaste glazen schotel (met lage zijden) in.
    2. Snijd alle brioche broodjes in tweeën, door de lengte en maak een laag (de bodem helften - de bovenste helften met de 'korst' gebruik je voor de bovenkant) op de bodem.
    3. Verdeel de helft van de bosbessen en de frambozen gelijkmatig over de brioche laag.
    4. Leg de tweede (bovenste) laag broodjes er bovenop.
    5. Herhaal punt 3 hierboven.
    6. Klop 6 eieren in een kom.
    7. Meng in een andere kom de melk, vanille en room.
    8. Giet de eieren in de kom met het melk mengsel en klop goed samen.
    9. Giet de gecombineerde vloeistof voorzichtig over de gevulde schotel, laat het fruit zoveel mogelijk liggen en zorg ervoor dat alle brood wat vloeistof heeft.
    10. Bak in het midden van een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40 minuten- maar controleer op ongeveer 35 minuten want het hoeft niet meer gaar gebakken te worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren