Cake met bier

    Cake met bier

    2keer bewaard
    2uur15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept verandert een gewone fruitcake in iets speciaals, met een luchtige structuur. Je zult deze cake steeds weer willen maken, hij ruikt ook heerlijk.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 450 gr bloem
    • 125 gr boter of margarine
    • 125 gr rozijnen
    • 1 afgestreken theelepel nootmuskaat
    • 1 afgestreken theelepel koekkruiden
    • snufje zout
    • 2 eieren
    • 3 afgestreken theelepels bakpoeder
    • 450 ml Theakston Old Peculier (een Engelse bruine ale)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Zeef de bloem, nootmuskaat, koekkruiden, zout en bakpoeder in een grote kom of keukenmachine.
    2. Voeg de boter of margarine toe en meng tot alle boter is opgenomen door de droge ingrediënten.
    3. Voeg de rozijnen toe en de 2 eieren, meng er het bier door en roer tot je een romig mengsel hebt. Ik doe het meestal 5 minuten in de keukenmachine.
    4. Bedek de bakblikken met vetvrij bakpapier, doe dan de helft van het mengsel in elk bakblik.
    5. Bak in het midden van de oven op gasoven stand 4 of 180 C gedurende 2 uur. Haal vervolgens uit de bakblikken en laat minstens 30 minuten afkoelen in het bakpapier. Bewaar ze in een koekblik, als je ze tenminste niet meteen opeet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren