Pizza met Geroosterde Butternut

    Pizza met Geroosterde Butternut

    1keer bewaard
    50min


    260 personen hebben dit gemaakt

    Een pizza met geroosterde uien en butternut, gekruid met rozemarijn en afgemaakt met Parmezaanse kaas of pecorino.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 middelgrote ui, in dunne plakjes
    • 1/2 butternut, geschild, ontlijst en in dunne plakken
    • 1 theelepel verse rozemarijn, fijngesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 3 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • 1 grote kant-en-klare pizzabodem
    • 2 eetlepels Parmezaanse kaas of pecorino, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Ui en pompoen over een ovenschaal verdelen. Rozemarijn, zout, peper en 2 eetlepels olijfolie toevoegen. 20 minuten in de voorverwamde oven bakken tot de uien lichtbruin zijn en de butternut gaar. Apart zetten.
    2. De oven op 230°C/gasstand 8 zetten. De butternutmix over de pizzabodem verdelen en 10 minuten verder bakken tot de pizzabodem lichtbruin en stevig is. Regelmatig controleren. De kaas en resterende olijfolie over de pizza verdelen, in stukken verdelen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren