Chili van gemengde bonen en butternutpompoen

    Chili van gemengde bonen en butternutpompoen

    3keer bewaard
    40min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Eenvoudige, hartige vegetarische chilli, een favoriet binnen het hele gezin. We eten het meestal met rijst en geraspte kaas, maar het smaakt ook goed in tortilla's of met een gepofte aardappel. Maakt een grote hoeveelheid zodat je genoeg hebt voor veel mensen of je kan de helft invriezen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels zonnebloemolie
    • 2 kruidnagels knoflook, fijn gesneden
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
    • 1 medium Butternut pompoen, in 1 cm blokjes
    • 2 theelepels chilipoeder
    • 2 400 gr blikken gemengde bonen, uitgelekt en afgespoeld
    • 3 400 gr blikken gehakte tomaten
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 2-3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel Worcestershire saus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verhit de olie in een grote braadpan, op een matig vuur. Voeg de groenten toe en bak ze voorzichtig tot ze zacht zijn.
    2. Voeg 2 theelepels chilipoeder toe, of wat meer als je van pittig houdt, en blijf roerbakken gedurende 1 minuut. Voeg vervolgens de tomaten, paprika, worcestershiresaus en bonen toe. Breng aan de kook en zet het vuur lager, laat vervolgens 20 minuten sudderen, roer af en toe.
    3. Roer er 2-3 eetlepels suiker naar smaak in. Laat nog eens 5 minuten sudderen, breng op smaak en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren