Chinese hete roergebakken kipfilet

    Chinese hete roergebakken kipfilet

    7keer bewaard
    48min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een dagelijks gerecht voor elke gelegenheid. gemakkelijk om te maken. Zonder Spaanse peper, is dit ook een goed gerecht om kinderen hun groenten te laten eten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 of 2 kipfilets
    • 1 wortel
    • een beetje selderij
    • 2 rood chilipoeder optioneel
    • 2 theelepels sojasaus light
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel suiker
    • een beetje gember
    • een beetje knoflook
    • 2 eetlepels maïsmeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8min  ›  Extra tijd: 30min rusten  ›  Klaar in:48min 

    1. Snijd de kipfilet in reepjes (ongeveer 1 cm). Leg ze tenminste 10 minuten in het maïsmeel en voeg 1/4 theelepel zout toe, 30 minuten is beter, als je tijd hebt. De kip zal malser zijn na 30 minuten. Kook de kip in enkele minuten gaar en laat ze vervolgens afkoelen in water.
    2. Snijd de wortel, selderij en rode pepers in dunne reepjes. Snijd de gember en knoflook zeer fijn.
    3. Doe olie in een zeer hete pan, doe de gehakte rode peper, gember en knoflook erbij, snel gevolgd door de gehakte selderij en wortel. Roer ongeveer 3 minuten, en voeg de afgekoelde kip toe. Daarna de sojasaus, zout en suiker. Roerbak nog eens 3 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren