Chocolade karamel zandkoekjes

    Chocolade karamel zandkoekjes

    32keer bewaard
    1uur20min


    81 personen hebben dit gemaakt

    Ik kreeg dit recept van een kamergenoot op de universiteit, zij kreeg het weer van haar oma. Zij was een geweldige kok die nooit iets hoefde te wegen! Gelukkig heeft ze dit recept wel opgeschreven. Ik weet dat je deze koekjes in elke bakkerij kunt krijgen, maar ze zijn relatief eenvoudig te maken en erg de moeite waard.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • Voor de zandkoekjes
    • 170 gr bloem
    • 60 gr suiker
    • 120 gr boter
    • Voor de karamel
    • 1 (397 gr) blik gecondenseerde melk
    • 2 eetlepels golden syrup / lichte stroop
    • 60 gr suiker
    • 120 gr boter
    • Voor de chocolade laag
    • 1 reep (100 gr) melk chocolade, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 30min afkoelen  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven op 170 graden C of gasoven stand 4. Vet een vierkant bakblik van 18 cm in, of bedek met bakpapier.
    2. Voor de zandkoekjes: zeef de bloem en suiker in een grote kom. Wrijf met schone handen de boter in het mengsel totdat het een deeg vormt. Druk het in de bodem van het bakblik, verdeel gelijkmatig en prik er met een vork in. Bak gedurende 15-20 minuten of tot het goudbruin is.
    3. Voor de karamel: terwijl de zandkoekjes bakken, giet je de gecondenseerde melk, stroop, suiker en de boter in een steelpan. Kook op een laag vuur, en roer de hele tijd. Dit duurt een tijdje maar moet zorgvuldig worden gedaan anders zal het vastkleven aan de pan en aanbranden. Let goed op, en wanneer het een diepe karamelkleur krijgt, giet je het over de zandkoekjes.
    4. Laat ze 30 minuten afkoelen, giet daarna de gesmolten chocolade erover. Zet ze nog eens 30 minuten in de koelkast voordat je ze in vierkanten gaat snijden.
    5. Ze zullen 5 dagen houdbaar blijven in een koekblik of in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    van
    14

    Wat een harde beoordeling hieronder en werkelijk onterecht. Ik geef normaal nooit een reactie maar omdat suezy zo belachelijk meent te moeten reageren , nu dus wel. Het is wel degelijk een lekker recept als je hem goed uitvoert . Laten we het vooral gezellig en vriendelijk houden, ook als je iets niet lekker vind! - 21 jan 2014

    RemieStronks
    6

    Aanradertje dit! Ik heb het ooit uit een boek gehaald en dat was exact hetzelfde recept. Mensen hebben me hierom vervloekt omdat ze met pijn in hun buik naar huis gingen. Je bent dus gewaarschuwt! En Seuzy, wat bezield je? - 12 sep 2014

    van
    3

    Wat een k** recept ik hoop dat ik jou zogenaamde eten nooit meer tegen hoef te komenbléhh!!! - 09 feb 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren