Chocolade kokosnoot pudding met sinaasappelsaus

    Chocolade kokosnoot pudding met sinaasappelsaus

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze pudding is zeer eenvoudig in een mum van tijd te maken. Ik vind de heldere citrus saus het lekkerste aan dit recept. Ik heb het afgelopen oudejaarsavond als dessert geserveerd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gr gerapste kokos
    • 150 gr gemalen amandelen
    • 200 gr pure chocolade
    • 1 ei
    • 1 theelepel sinaasappelbloesem water
    • 2 sinaasappels
    • 50 gr basterdsuiker
    • 1 vanillestokje

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Smelt de chocolade au bain marie.
    2. Meng de kokosnoot met de gemalen amandelen en een ei in een kom. Voeg de helft van de suiker toe. Roer de gesmolten chocolade door het mengsel van kokosnoot. Maak van het mengsel 4 ballen.
    3. Leg elke bal op folie, wikkel het in en vorm het in een bal, of welke vorm je wilt. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
    4. Voor de saus: pers de twee sinaasappels.
    5. Verwarm de resterende suiker, sinaasappelsap en sinaasappelbloesem water.
    6. Om te serveren: leg een chocolade bal in het midden van een bord, giet de sinaasappelsiroop erover en voeg vervolgens een vanille boon ter decoratie toe. Bon appetit!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren