Chocolade walnootkoekjes

    Chocolade walnootkoekjes

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze glutenvrije koekjes zijn smaken heerlijk naar noot, chocolade en meer! Ze zijn de perfecte kerstkoekjes die op elk gewenst moment kunnen worden geserveerd.

    Ingrediënten
    Porties: 50 

    • 200 gr walnoten
    • 50 gr amandelen
    • 100 gr pure chocolade, in stukjes
    • 200 gr basterdsuiker
    • 1/2 theelepel gemalen kaneel
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1 eetlepel rum
    • eiwit van 2 eieren
    • 2-3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 50 walnoten helften

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Maal de walnoten en amandelen fijn in een keukenmachine. Voeg poedersuiker, kaneel, kruidnagel en rum toe.
    2. Klop de eiwitten stijf. Roer door het notenmengsel. Het deeg moet plooibaar blijven. Als het te dun is, voeg dan meer gemalen amandelen toe.
    3. Bestrooi een werkoppervlak met donkerbruine basterdsuiker. Vorm van het deeg twee lange broodjes van 3 cm doorsnede. Wikkel in plasticfolie en zet 2 uur in de koelkast.
    4. Verwarm de oven voor op 200 ° C / gasoven stand 6. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    5. Snijd de rollen in 1 cm dikke plakken en leg op een voorbereide bakplaat, laat voldoende ruimte tussen de koekjes.
    6. Bedek elk koekje met een walnoot helft en bak 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren