Citroen kwarktaart

    Citroen kwarktaart

    2keer bewaard
    8uur30min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Om mezelf afwas te besparen bedek ik het taartblik met aluminiumfolie, dusdanig dat het over de rand reikt. Zo kun je de taart uit het blik tillen en kan je hem makkelijker snijden. Het duurt ongeveer 8 uur voordat de taart stijf is, dus je kan de taart het beste 's ochtends of de avond van tevoren maken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 pak thee-koekjes, verkruimeld
    • 50 gr boter, gesmolten
    • geraspte schil van 3 citroenen
    • 125 gr roomkaas, zacht
    • 1 blikje (397 gr) gecondenseerde melk (gezoet)
    • 125 ml citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Extra tijd: 8uur in de koelkast  ›  Klaar in:8uur30min 

    1. Verkruimel de koekjes door ze in vetvrij papier te wikkelen en er met een deegroller overheen te rollen. (gebruik geen keukenmachine, want dan worden de kruimels te fijn en wordt de bodem poederachtig).
    2. Voeg de gesmolten boter toe en 1 theelepel geraspte schil, roer goed.
    3. Bedek een 23 cm taartblik met het mengsel, denk eraan het ook op de randen te smeren. Zet het blik in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
    4. Doe de roomkaas in een grote kom en zet 30 seconden in de magnetron. Roer, voeg de gecondenseerde melk toe, het citroensap en de resterende geraspte schil. Doe alles er een voor een bij, terwijl je roert na elk nieuw ingrediënt.
    5. Lepel het mengsel over de taartbodem en laat het in de koelkast stijf worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    MariskaJanssen
    0

    Hij is heel lekker, maar volgens mij is de kwark bij het recept vergeten. Ikzelf heb er een bakje van 500 gram bij gedaan. Maar ik denk dat er zelfs 1000 gram kwark bij mag. - 29 jul 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren