Citroen zandkoekjes

    Citroen zandkoekjes

    17keer bewaard
    35min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn mooie romige zandkoekjes met de smaak van verse citroen.

    Ita Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 275 gr bloem
    • 2 eetlepels gemalen amandelen
    • 225 gr boter, enigszins verzacht
    • 85 gr basterdsuiker
    • 1 grote citroen, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven tot 180 graden C / gasoven stand 4. Bedek een bakplaat van 25,5 x 30 cm met een beetje bloem.
    2. Als je een keukenmachine hebt: doe de bloem, amandelen, boter, suiker en citroen rasp in de kom en meng tot het goed gemengd is.
    3. Als je het met de hand maakt: meng de boter en de suiker samen tot een luchtige massa. Zeef de bloem en amandelen in het mengsel en meng het met je handen tot een deeg.
    4. Leg het mengsel op de bakplaat en verdeel het gelijkmatig. Bak gedurende 20 minuten of tot het goudbruin is.
    5. Snijd de zandkoek in vierkanten terwijl hij nog steeds zacht is, laat vervolgens afkoelen op de bakplaat gedurende ongeveer 10-15 minuten. Vervolgens laat je ze volledig afkoelen op een rooster.
    6. Bewaar ze in een luchtdicht blik gedurende maximaal een week.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    jackie12345
    0

    Een fantastisch recept. - 26 sep 2016

    HenkVeer
    van
    0

    Makkelijk te maken. Goede uitleg. Heerlijke nasmaak van citroen. Ik heb er wel iets citroensap bijgedaan. - 22 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren