Croquembouche

    Croquembouche

    7keer bewaard
    40min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een klassiek Frans recept voor een torenhoge stapel broodjes, gevuld met dikke bakkersroom en besprenkeld met karamel. Perfect voor een zeer speciale gelegenheid of als een niet-traditionele bruidstaart. Versier zoals je wilt - ik gebruik meestal roze marsepeinen rozen en chocolade harten.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • Voor het soezendeeg
    • 250 ml water
    • 100 gr boter
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 eetlepels basterdsuiker
    • 150 gr witte bloem
    • 4 eieren
    • Voor de bakkersroom
    • 2 eieren
    • 85 gr basterdsuiker
    • 1 druppel vanille-extract
    • 40 gr maïzena
    • 500 ml melk, verdeeld
    • 1 (150 ml pakje) room, bevroren
    • 2 eetlepels basterdsuiker
    • 1 citroen, geperst
    • Voor de karamel
    • 250 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel water
    • 1 eetlepel citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven tot 200 C / gasoven stand 6. Vet 2 bakplaten een beetje in. Zet de room 15 minuten in de vriezer - dit is nodig voor de bakkersroom.
    2. Breng het water, boter, suiker en zout aan de kook in een pan. Haal van het vuur en giet de bloem erdoor. Roer met een houten lepel, tot het een zachte bal vormt. Zet weer op een laag vuur en droog het deeg gedurende ongeveer een minuut.
    3. Haal van het vuur en voeg de eieren een voor een toe, roer tot het goed gemengd is (voeg geen volgend ei toe tot het vorige volledig is gemengd). Het ziet er uiteindelijk als een gladde pasta uit.
    4. Leg theelepels soezendeeg op de bakplaten, laat er 2,5 cm ruimte tussen. Bak gedurende 15-18 minuten (minder als je een convectie-oven hebt) en doe de oven deur NIET open want dan zakken ze in!
    5. Voor de bakkersroom: Meng 2 eieren, 85 gr basterdsuiker, een druppel vanille-extract, 40 gr maïzena en 250 ml melk in een kom.
    6. Breng de resterende melk aan de kook. Zet het vuur laag en roer het suikermengsel erdoor, roer voortdurend tot het indik. Zet opzij om af te koelen. Ondertussen, klop je de room uit de diepvries stijf. Voeg 2 eetlepels basterdsuiker toe en het sap van 1 citroen. Roer voorzichtig in de gekoelde vla.
    7. Voor de karamel: Giet 250 gr basterdsuiker en 1 theelepel water in een pan. Breng het aan de kook tot het goudbruin is, haal van het vuur en voeg 1 eetlepel citroensap toe.
    8. Om de croquembouche te maken: Ik gebruikte een groot stuk karton en ik rolde het in een kegelvorm. Toen heb ik het vastgeniet, vervolgens bekleed met bakpapier en het op een bakplaat bedekt met folie gezet. Toen heb ik de kegel in de karamel gedoopt en weer op de bakplaat gezet, de karamel fungeert als lijm.
    9. Toen heb ik ieder soesje in de karamel gedoopt (onthoud dat de karamel warm is) en vastgeplakt aan de kegel. Sprenkel met behulp van een vork de resterende karamel over de soesjes. En versier hem verder zoals je wilt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren