Echt makkelijke citroentaart

    Echt makkelijke citroentaart

    1keer bewaard
    1uur20min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Een van mijn favoriete recepten die mijn oma me leerde te maken! Mijn moeder eet geen zuivel dus ik verving de melk met soja en het smaakte nog steeds hetzelfde! Heerlijk en prachtig met kleine citroensnoepjes!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 110 gr margarine
    • 170 gr basterdsuiker
    • 1/2 afgestreken eetlepel bakpoeder
    • 170 gr zelfrijzend bakmeel
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 2 eetlepels melk of sojamelk
    • 1 eetlepel citroen-extract
    • geraspte schil van 1 citroen
    • Voor de bovenlaag
    • het sap van 1 citroen
    • 110 gr basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Doe de margarine, suiker, bakpoeder en bloem in een kom en klop goed.
    2. Voeg vervolgens de geklopte eieren, melk, citroen extract en de citroenschil toe. Meng.
    3. Doe het beslag in een ingevette ovenschaal en bak ongeveer 50 minuten op 180 graden C.
    4. Terwijl de taart bakt, meng je het citroensap en de basterdsuiker.
    5. Wanneer je de cake uit de oven haalt, prik je er veel gaten in, maar niet helemaal tot aan de bodem en giet het citroenmengsel hierin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren