Een tarwe- en glutenvrije Victoria sponscake

    (28)

    Een zeer luchtige cake, net als een normale Victoria sponscake maar dan tarwe- en glutenvrij! Gebruik margarine in plaats van boter omdat dat minder vet is.


    15 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 150 gr margarine
    • 150 gr basterdsuiker
    • 2 druppels vanille-extract
    • 2 eieren
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 150 gr tarwe / glutenvrij zelfrijzend bakmeel
    • 3 eetlepels melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Meng de margarine en suiker tot het luchtig is.
    2. Klop de eieren en vanille erdoor. Roer goed.
    3. Meng er het meel en bakpoeder door, roer goed zodat alles goed gecombineerd wordt.
    4. Voeg de melk toe. Het mengsel kan een beetje vochtig zijn, maar dat is prima, voeg niet meer meel toe om het droger te laten worden!
    5. Doe het mengsel in twee met bakpapier bedekte broodbakblikken.
    6. Bak ongeveer 15 minuten op 190 graden C.
    7. Laat ze op een rooster afkoelen en plak ze vervolgens samen met frambozenjam en room ertussen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (28)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren