Franse chocolade cake zonder bloem

    Franse chocolade cake zonder bloem

    4keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een simpel cakerecept zonder bloem; ik maak het al jaren en het staat nog steeds in mijn man's top vijf. Serveer met room en wees niet bang als de cake inzakt - bestrooi rijkelijk met poedersuiker.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr pure chocolade (70% cacao)
    • 200 gr boter
    • 200 gr basterdsuiker
    • 4 eieren, dooier en eiwit gescheiden
    • poedersuiker
    • room, om mee te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasoven stand 4 (160 convectie).
    2. Vet een 23 cm cakeblik in, bedek met bakpapier en vet opnieuw in.
    3. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt met de boter au bain marie (of in de magnetron).
    4. Klop de eierdooiers met de helft van de suiker. Meng het boter- en chocolademengsel erdoor.
    5. Klop de eiwitten stijf met een elektrische mixer, voeg geleidelijk de resterende suiker toe, totdat er stijve pieken ontstaan.
    6. Meng door het chocolademengsel en giet in het voorbereide bakblik.
    7. Bak 25 tot 30 minuten of totdat een spies schoon uit het midden komt, maar bak hem niet te lang. De cake zal inzakken en er wat platter uitzien omdat er geen bloem is gebruikt.
    8. Bestrooi met poedersuiker en serveer met room.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren