Gebakken appels met pecannoten en ahornsiroop (maple syrup)

    Gebakken appels met pecannoten en ahornsiroop (maple syrup)

    3keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit winterse dessert heeft een Amerikaans tintje. De appels worden gevuld met pecannoten en havermout, voordat ze gebakken worden in ahornsiroop en appelsap. Ze zijn sappig, mals en vol van smaak. Serveer met slagroom, ijs of vla.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote appels, geschild en zonder klokhuis
    • 60 gr ongezouten boter, zacht
    • 30 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 40 gr pecannoten, grof gehakt
    • 2 eetlepels havermout
    • 1 snufje kaneelpoeder
    • 4 1/2 eetlepel ahornsiroop
    • 4 1/2 eetlepel appelsap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    2. Meng de boter en suiker, pecannoten, en havermout met kaneel samen.
    3. Vul de appel holten hiermee. Leg de appels in een ovenvaste, schaal. Als je vulling over hebt, kun je dit op de bodem van de ovenschaal leggen en de appels erop leggen.
    4. Meng de appelsap en ahornsiroop en giet in de schaal. Bak 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Bedruip elke 10 minuten met de siroop en appelsap. De appels zijn klaar als ze zacht zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren