Geflambeerde appel calvados pannenkoeken

    (1)

    Dit is een populair Frans recept maar het is belangrijk om Calvados van goede kwaliteit te gebruiken voor de beste smaak. Wees voorzichtig wanneer je flambeert, heb altijd een deksel bij de hand voor het geval dat!


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 appel
    • een klontje gezouten boter
    • een theelepel suiker
    • 50 ml Calvados
    • 1 pollepel pannenkoeken-beslag

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in plakjes. Doe een klontje boter en de appel in een koekenpan en bak op medium tot hoog vuur gedurende 3 minuten of tot de appel bruin is, bestrooi met suiker.
    2. Doe een pollepel beslag in een andere koekenpan op medium vuur en bak een paar minuten of tot de pannenkoek goudbruin is. Draai om en bak nog eens een minuut. Voeg de Calvados toe en flambeer totdat je geen alcohol meer in de pan hebt. Voeg het appel-mengsel toe. Vouw de pannenkoek dicht en serveer onmiddellijk.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 7 collecties