Gemarineerde fruit kebabs

    (3)
    2 uur 10 minuten

    Dit is erg makkelijk te maken en een lekkere manier om fruit te eten. Uiteraard kun je alle fruit gebruiken die je wilt. Als je ze voor volwassenen maakt kun je de aardbeien in likeur weken, voor kinderen kun je ze in sinaasappelsap weken.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 bakje aardbeien
    • 1 bakje bramen
    • wat druiven (ong. 250 gr)
    • 12 houten spiesjes
    • 100 ml Cointreau of sinaasappelsap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Extra tijd: 1uur30min afkoelen  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Was alle fruit en week de aardbeien ofwel in het sap of de likeur, minstens 30 minuten of zo lang als je kunt. Bewaar het sap.
    2. Knip de houten spiesjes door midden met een schaar en rijg het fruit aan de spiesjes. Ik maak meestal een paar met hetzelfde fruit eraan en een paar met gemengd fruit.
    3. Rangschik ze op een serveerschaal en giet het sap (of de likeur) erover.
    4. Laat minstens 1 uur afkoelen voordat je ze serveert.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (3)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties