Gepaneerde kip met een saus van geroosterde paprika

    Gepaneerde kip met een saus van geroosterde paprika

    3keer bewaard
    1uur5min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Gepaneerde kip in een saus gemaakt van geroosterde rode paprika, knoflook en een scheutje witte wijn - heerlijk! Mooi geserveerd met frites en salade of groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 kipfilets plat gemaakt
    • 1 ei geklopt
    • paneermeel
    • 2 rode paprika
    • 1/2 ui grof gesneden
    • 1 klein teentje knoflook
    • kruiden
    • goede scheut witte wijn
    • 1 eetlepel gehakte verse basilicum
    • snufje paprikapoeder
    • olijfolie
    • klontje boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Veel van de voorbereiding kan op voorhand worden gedaan, zoals het maken van de saus en de voorbereiding van de kip.
    2. Begin door de oven op ongeveer 230 graden te zetten - je hoeft niet te wachten tot de oven op temperatuur is. Leg de paprika's op een licht ingevette bakplaat en bak in de oven tot de schil zwart begint te worden - ongeveer 45 minuten.
    3. Ondertussen zorg je dat je een kom met het losgeklopte ei bij de hand hebt en een bord met paneermeel. Neem een kip filet en dompel deze eerst in het ei schud het overtollige eraf en bedek vervolgens met paneermeel. Herhaal dit met de andere kipfilet. Dek af en zet in de koelkast totdat je ze gaat bakken.
    4. Haal de paprika's uit de oven en doe ze voorzichtig in een sterke plastic diepvrieszak en sluit deze. Dit zal helpen om de schillen eraf te stomen waardoor ze makkelijker te verwijderen zijn. Laat gedurende 1/2 uur zo staan. Verwijder schil, zaden en zaadlijsters uit de paprika's. Snijd of scheur ze grof. Verwarm een medium formaat pan met 1 eetlepel olijfolie en bak de ui en knoflook zachtjes tot ze doorschijnend zijn. Voeg de gehakte paprika, wijn, kruiden en paprikapoeder toe. Meng goed. Breng aan de kook, en laat dan sudderen gedurende 5 minuten.
    5. Haal van het vuur en schenk de saus in een kleine blender en mix de saus tot deze glad is. Laat afkoelen en zet in de koelkast totdat je hem later weer opwarmt.
    6. Wanneer je klaar bent om te gaan bakken verwarm je een bakpan met anti-aanbaklaag met boter en olie en bak je de kip voorzichtig, totdat deze gaar is - bak op een vrij lage temperatuur zodat de paneermeel niet aanbrandt. Verwarm ondertussen de saus in een steelpan.
    7. Leg de kip op een serveerschaal. Roer de basilicum door de saus en giet over de kip.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren