Geroosterde vijgen met honing en marsala

    (1)

    Ik ben dol op vijgen, vooral met een marsala-kaneel stroop en mascarpone. Dit recept is een gezondere variant, maar net zo lekker.


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 verse vijgen
    • 2 eetlepels vloeibare honing
    • twee scheutjes marsala wijn
    • lepel ricotta kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 3min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:23min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C.
    2. Snijd een diep kruis in iedere vijg, bijna tot aan de bodem en knijp erin zodat het vruchtvlees vrijkomt. Doe de vijgen in een bakblik met deksel.
    3. Giet de honing en marsala erover, let erop dat het ook in de vijgen loopt. Zet het deksel erop en bak 20 minuten in de oven.
    4. Serveer ze direct met ricotta kaas en de stroop uit het bakblik. Je kan er ook ijs, vla of mascarpone bij serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 2 collecties