Gezonde loempia

    Gezonde loempia

    7keer bewaard
    55min


    Maak dit als eerste!

    Een vriend van mij maakte deze loempia's, dus ik wilde proberen of ik ze zelf ook kon maken - dit zijn niet de gefrituurde loempia's van de lokale Chinees maar een gezondere versie. Het was veel meer werk dan ik dacht om de loempia's op te rollen, maar het was het waard en we hadden veel plezier ze te maken! Ze smaken heerlijk met zoete Thaise chili saus en de rauwe groenten geeft ze een mooie crunch.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 kipfilets, gesneden
    • 1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
    • 2 theelepels sojasaus
    • 1 theelepel honing
    • 1 theelepel sesamolie
    • 4 grote shitake paddestoelen, schoongemaakt en gesneden
    • 12 lente-uitjes, gesneden in stukken van 4 of 5 cm
    • 2 wortelen, gesneden in dunne reepjes
    • 8 loempia vellen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 30min marineren  ›  Klaar in:55min 

    1. Meng de vijfkruidenpoeder, sojasaus en honing samen in een kom. Giet over de kip en laat tenminste 30 minuten marineren.
    2. Verwarm een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de sesamolie toe en wervel de pan rond. Roerbak de kip en champignons 5-8 minuten, of tot ze gaar zijn.
    3. Vul een grote kom met warm water. Plaats een of twee loempia vellen gedurende een paar seconden hierin om ze te verzachten. Leg de vellen plat op een stuk keukenrol. Doe wat lente-ui, wortel, kip en champignons in het midden, vouw de zijkanten om de vulling heen. Zet opzij op een warm bord.
    4. Ga door totdat je alle loempia's hebt gemaakt, serveer ze met zoete Thaise chili saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren