Gezouten beignet met ham of salami en kaas

    Gezouten beignet met ham of salami en kaas

    5keer bewaard
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Beignets zijn bekend als dessert in Italie, maar met dit recept verandert de traditie. Deze zijn gezouten en niet zoet. Ze kunnen worden gegarneerd met vleeswaren of kaas, of misschien zelfs allebei!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 150 gr bloem
    • 60 gr salami of andere vleeswaren
    • 60 gr mozzarella
    • 30 gr parmezaanse kaas
    • 50 gr boter
    • 3 eieren
    • 180 ml water
    • zout
    • peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Breng in een steelpan het water en boter aan de kook. Zodra de boter gesmolten is voeg je de bloem toe, haal van het vuur en roer snel, meng goed tot het mengsel helemaal gemengd is.
    2. Voeg de eieren een voor een toe en roer tot ze volledig zijn geabsorbeerd. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas, andere kaas en vleeswaren toe gesneden in kleine stukjes, breng op smaak met zout en peper.
    3. Met behulp van een lepel maak je hoopjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
    4. Bak op 180 graden gedurende 30 minuten. Nu ze klaar zijn kun je beslissen ze te eten zoals ze zijn of ze in tweeën te splitsen en te vullen met meer vleeswaren of kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren