Gistvrij pizzadeeg

    Gistvrij pizzadeeg

    8keer bewaard
    35min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Meestal heb ik geen ingrediënten die je maar af en toe gebruikt in huis, zoals gist. Zo kwam ik laatst dit recept tegen dat bakpoeder in plaats van gist gebruikt en het maakt een heerlijke pizza, goedkoop en makkelijk. Dit recept is genoeg voor 3 personen of 2 personen met grote trek.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 400 gr witte bloem
    • 1 theelepel zout
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 150 ml water
    • 60 ml plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Meng de bloem, bakpoeder en water totdat het meeste water is geabsorbeerd. Leg op een met bloem bedekt werkvlak en kneed tot een werkbaar en rekbaar deeg, ongeveer 2 minuten. Je kan wat meer water of bloem toevoegen totdat de gewenste textuur is bereikt.
    2. Leg in een pizzapan en rek het deeg uit tot het aan de randen komt. Een deegroller kan hierbij helpen, voordat je het in de pan doet. Verspreid met je vingers de plantaardige olie over het deeg (zo gaat de tomatensaus niet in de bodem zitten). De hoeveelheid olie is slechts een richtlijn, zolang het oppervlak bedekt is, is het goed.
    3. Verwarm de oven voor op 190°C.
    4. Hierna kun je de tomatensaus verspreiden en het vlees naar keuze. Je kan ook nog uien, paprika of champignons toevoegen. Bedek met kaas en laat 20 minuten in de voorverwarmde oven staan of totdat de bovenkant gebruind is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    4

    Bedankt voor de uitleg over de olie. Ik wist niet dat het deze functie had - 19 mrt 2014

    SabrinaMarz
    3

    Hoeveel graden moet de oven zijn? - 27 mrt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren