Heerlijke hartige taart met kip

    Heerlijke hartige taart met kip

    3keer bewaard
    1uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze hartige taart met kip is heerlijk! Ik ben zuivel intolerant dus ik vervang de room met een beetje sojamelk :) Eet smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • plantaardige olie
    • 2 kleine preien, gesneden
    • handvol kastanje champignons
    • 400-600 gr gebraden kip (over van een hele gebraden kip)
    • 1 teentje knoflook
    • 100 ml witte wijn
    • 50 ml kippenbouillon
    • 150 ml vette room / soja melk gemengd met een kleine hoeveelheid bloem
    • takje dragon
    • 1 ei voor het borstelen, indien gewenst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Maak het deeg zelf of koop kant-en-klaar in de winkel
    2. Verwarm de oven tot gasoven stand 7 / 220 C.
    3. Verhit de olie in een grote koekenpan op een matig vuur. Voeg de prei en knoflook toe en bak 5-10 minuten totdat het zacht is geworden.
    4. Verhoog het vuur en voeg de champignons toe. Bak een paar minuten, terwijl je goed roert zodat de prei niet aanbrandt.
    5. Voeg de gekookte kip toe en roer goed.
    6. Voeg de wijn toe en kook op een hoog vuur tot het iets is verminderd.
    7. Giet de bouillon erbij als je liever een vochtigere taart wilt en laat een beetje in volume verminderen.
    8. Voeg de room en dragon toe, breng aan de kook, en laat vervolgens sudderen gedurende 5 minuten tot het ingedikt is. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij om af te koelen. Het mengsel moet vochtig zijn, maar niet te.
    9. Haal het deeg uit de koelkast, ongeveer 10 minuten voordat je het gaat gebruiken. Snijd het in 2 stukken, een iets groter dan de andere.
    10. Rol het grotere stuk deeg uit tot de grootte van je taartvorm. Ik gebruik het liefst een braadslee bedekt met bakpapier, zodat ik de taart makkelijk eruit kan halen. Het is ook goed om een quiche blik (met losse bodem) te gebruiken. Als je dit gebruikt hoef je geen bakpapier te gebruiken, want dan krijg je de taart vanzelf makkelijk los.
    11. Vet de randen van de taartvorm in, en bedek het met het deeg, zodat het over de randen hangt.
    12. Vul het deeg met de taartvulling.
    13. Rol nu het tweede stuk deeg uit en leg dit over de bovenkant van de taart (maak de randen van het deeg nat zodat het vast blijft plakken.) Plooi de randen van de bovenkant en onderkant van de taart samen.
    14. Klop het ei met een beetje zout, borstel dat over het deeg waardoor het deeg goudbruin zal worden.
    15. Bak 30-40 minuten tot het deeg goudbruin is. Vergeet niet dat de vulling al gaar is, je bakt dus slechts het deeg nu.
    16. Haal uit de oven en serveer direct uit de schotel! Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren