Hele makkelijke pompoensoep

    (5)

    Een snelle en gemakkelijke gepureerde soep, die perfect geschikt is voor de koude wintermaanden. Serveer met een klodder Griekse yoghurt en vers knapperig brood.


    29 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • voor de soep
    • 1 kg pompoen-vruchtvlees, in kleine stukjes gesneden
    • 1 liter kippenbouillon, verdeeld
    • 1-2 theelepels basterdsuiker
    • zout naar smaak
    • peper naar smaak
    • om te serveren
    • 150 gr Griekse yoghurt, op kamertemperatuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Leg de pompoen met 1/3 van de kippenbouillon in een diepe pan. Bedek en laat 15 minuten sudderen op een laag vuur, of totdat de pompoen zacht is.
    2. Haal van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg de resterende kippenbouillon, suiker, zout en peper toe. Kook nog een paar minuten.
    3. Serveer warm met de yoghurt.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (5)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties