In bacon gewikkelde kipfilet en gegrilde asperges

    In bacon gewikkelde kipfilet en gegrilde asperges

    7keer bewaard
    45min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een echt eenvoudige, heerlijke manier om kipfilet op te leuken. Gaat goed samen met veel groenten (gegrild, gestoomd, geroosterd), en kan vergezeld worden door een breed scala aan sauzen (BBQ, zoete chilisaus, zelfs cranberry). Ik heb een rode ui en champignon jus gebruikt die dit gerecht helemaal top maakt!!!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 kipfilets
    • 10-12 verse asperges
    • 2-3 takjes rozemarijn
    • 1 rode ui
    • 4-5 champignons
    • 0,5 l kippenbouillon
    • eetlepel bloem
    • voldoende spek

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Voorbereiding: - haal alle vet van de kipfilets. Bedek ze met plasticfolie of doe ze in een zak (zoals een kleine diepvries zak) en sla ze met de onderkant van een pan plat (dit maakt het bakken wat makkelijker). Trek de rozemarijn bladeren van de stengels en hak ze fijn. Verdeel ze gelijkmatig over de kip. Wikkel de kip in met spek. Sprenkel met wat olijfolie, zout en peper.
    2. Zet een pan op matig vuur en laat een paar minuten staan. Leg er vervolgens de kip in. Bak 7 minuten aan de ene kant en draai om en bak ongeveer even lang aan de andere kant. Zet de oven op 200 graden.
    3. Terwijl de kip bakt maak je de jus - was en snijd een rode ui in grove stukken, zet een steelpan op medium-laag vuur en voeg een goede scheut olijfolie toe. Doe de rode uien erin en zet de deksel op de pan. Was en snijd de paddestoelen en doe ze bij de uien. Dek weer af en kook gedurende 10 minuten. Wanneer de uien beginnen te karameliseren voeg je een scheut rode wijn (1/3 glas) toe en laat dat nog 5 minuten inkoken. Voeg een eetlepel bloem toe en meng. Verkruimel vervolgens een kippenbouillonblokje in het water. Laat koken totdat de jus de dikte heeft die je wilt.
    4. Verse asperges - besprenkel ze met olijf olie, zout en peper. Wanneer de kip ongeveer 15 min heeft gebakken zet je ze nog eens 8-10 minuten in de oven.
    5. Terwijl de kip in de oven staat, zet je het vuur onder de koekenpan heel hoog en voeg je de asperges toe. Roerbak ze 3-5 minuten. Ik zeef de jus meestal nog even wanneer ik de juiste dikte hebt. Serveer het allemaal tegelijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    SandraKoole
    0

    - Gewaardeerd op - 06 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren