Italiaanse kastanjecake

    Italiaanse kastanjecake

    1keer bewaard
    1uur40min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Deze gluten-vrije cake vergt wat moeite, maar de resultaten zijn echt de moeite waard. Hij is heerlijk en verslavend. De cake wordt op smaak gebracht met kastanjes, amandelen, chocolade en cognac. Wat wil je nog meer? Hij is perfect voor speciale gelegenheden zoals Kerstmis.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 500 gr kastanjes
    • 250 ml melk
    • 6 eieren, gescheiden
    • 250 gr basterdsuiker
    • 100 gr ongezouten boter, zacht gemaakt
    • 100 gr gepelde amandelen
    • 100 gr pure chocolade
    • 1 citroen, schil geraspt en het sap
    • 50 ml cognac

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasoven stand 6.
    2. Snijd een x in elke kastanje, plaats op een bakplaat en rooster in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten of totdat de schillen naar buiten keren. Houd de oven aan, maar verlaag de temperatuur tot 180 C / gasoven stand 4.
    3. Laat de kastanjes iets afkoelen en schil ze. Verwarm de kastanjes in een kleine pan met de melk. Breng aan de kook. Laat ze op laag vuur sudderen gedurende ongeveer 15 minuten totdat de kastanjes zacht zijn. Giet ze af, laat goed uitlekken en pureer.
    4. Meng de eierdooiers met de suiker, klop vervolgens de boter erdoor.
    5. Maal de amandelen fijn en rasp de chocolade. Meng amandelen en chocolade met de citroenschil, het citroensap, de cognac en de kastanjes.
    6. Klop de eiwitten stijf en roer ze door het beslag.
    7. Vet een 26 cm ronde springvorm in. Giet het beslag erin en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat een spies er schoon uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    allrecipes
    0

    Beste AnneReijns, we zijn het nagegaan en het recept is inmiddels aangepast. De kastanjes worden in de melk ipv water gekookt. Bedankt voor je opmerking! - 13 okt 2014

    AnneReijns
    0

    wanneer heb je die melk nodig. of moet je die opdrinken? - 13 okt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren