Kaneel en cranberry saus

    (1)

    Een cranberry saus die geweldig samen gaat met gebraden kalkoen en ook met gebraden kip. De kaneel geeft het net dat beetje extra.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 250 gr verse of bevroren cranberry's
    • 3/4 kopje sinaasappelsap
    • 3/4 kopje suiker
    • eetlepel gemalen kaneel
    • handvol rozijnen
    • handvol optionele gehakte pecannoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de jus d'orange in een pan op een matig vuur en voeg de suiker toe en meng tot het is opgelost. Breng het zachtjes aan de kook.
    2. Voeg de cranberry's toe en laat 10-12 minuten sudderen. Je zult ze horen knappen, laat ze dan nog een paar minuten sudderen. Voeg de eetlepel kaneel, rozijnen en de pecannoten toe. Meng goed.
    3. Neem van het vuur en laat afkoelen. De saus zal dikker worden als hij afkoelt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren