Kate's room scones

    Kate's room scones

    5keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een recept van mijn vriendin Kate. Dit recept levert mooie scones met een kruimelige textuur op. Serveer warm of koel, met clotted cream of boter en jam. Je kunt het recept ook verdubbelen - want ze zijn zo op!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 480 gr bloem
    • 2 ½ theelepels bakpoeder
    • 2 eetlepels basterdsuiker
    • ¼ theelepel zout
    • 100 gr koude ongezouten boter, in blokjes gesneden
    • 240 gr rozijnen (optioneel)
    • 1 groot ei (gescheiden)
    • 180 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven tot 190 graden C / gasoven stand 5. Vet een bakplaat lichtjes in met boter en wat bloem.
    2. Zeef bloem, bakpoeder en zout in een grote kom. Gebruik je vingers om de koude boter erdoor te wrijven tot het zand op lijkt. Meng de suiker en rozijnen erdoor.
    3. In een afzonderlijke kom, klop je de eierdooier en room samen. Voeg toe aan het meel mengsel en meng tot een deeg is gevormd.
    4. Bedek een werkopppervlak lichtjes met wat bloem. Kneed het deeg 4 of 5 keer en rol het dan uit tot 1½ cm dikte. Maak 12 scones met een koekjesvorm (of gebruik de rand van een schoon glas).
    5. Leg de scones op de bakplaat en bestrijk ze met eiwit. Je kunt er ook wat suiker bovenop strooien als je wilt. Bak gedurende 25-30 minuten of tot de bovenkant goudbruin is en ze van binnen gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    JulieMauermanMcCuiston
    0

    Delish! - 09 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren