Kerrie pastinaak soep

    Kerrie pastinaak soep

    12keer bewaard
    40min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Deze kerrie pastinaak soep is perfect voor de bitter koude winterdagen; hij zal je pijnlijke botten opwarmen en een glimlach op je gezicht toveren, ik garandeer het. Het originele recept vroeg om gehakte rode paprika als garnering, maar ik dacht dat gerookte paprika een lekker alternatief zou zijn, en dat is het zeker!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr pastinaak
    • 2 middelgrote uien
    • 2-3 teentjes knoflook
    • 50 gr boter
    • 1 eetlepel kerriepoeder
    • 1 gehakte verse rode chilipeper
    • 1,2 liter kip of groente bouillon
    • 150 gr aardappelen
    • 1 eetlepel kokosnoot room of geraspte kokosnoot

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Schil en snijd de pastinaak, uien en knoflook. Smelt boter in een steelpan en voeg de uien en knoflook toe. Kook zachtjes gedurende ongeveer 5 minuten zonder dat ze van kleur veranderen.
    2. Voeg de kerriepoeder, chilipeper en bouillon toe. Breng aan de kook. Schil en hak de aardappelen en voeg ze samen met de pastinaak en de kokosnoot.
    3. Laat het zachtjes met het deksel op de pan sudderen gedurende 20-25 minuten, of totdat de pastinaak gaar is. Maak glad met een blender. Garneer met een scheutje room en wat gerookte paprika.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren