Pistache kip met granaatappel saus

    Pistache kip met granaatappel saus

    12keer bewaard
    30min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een elegante maaltijd voor een zakelijk diner, en helemaal niet moeilijk om te maken. Serveer met wilde rijst en groene groenten voor een complete, heerlijke maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 eieren
    • 50ml melk
    • 4 kipfilets
    • 90g bloem
    • 130g fijngehakte pistachenootjes
    • Voor de saus
    • 2 eetlepels gehakte sjalotten
    • 120ml droge witte wijn
    • 120ml kippenbouillon
    • 120ml slagroom
    • 50g boter
    • 1 ½ eetlepel 100% granaatappelsap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4.
    2. Klop de eieren samen met de melk. Paneer de kipfilets met bloem, haal daarna door het losgeklopte ei en tenslotte door de gehakte pistachenoten.
    3. Smelt boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Braad de kip lichtbruin aan. Leg ze in een ovenvaste (aardenwerken) schaal.
    4. Bak de kip 30 minuten in de oven.
    5. Smelt na 20 minuten de boter in een sauspannetje. Fruit de sjalotten tot ze zacht zijn. Voeg de slagroom, witte wijn, kippenbouillon en granaatappelsap toe. Laat dit een paar minuten zachtjes doorkoken.
    6. Leg de kipfilets op borden en schenk de saus erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren