Paasbroodjes

    Paasbroodjes

    50keer bewaard
    30min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Door de kardemom ruiken deze 'hot cross buns' net zo lekker als dat ze smaken. Met elk paasfeest vragen familie en vrienden of ik ze wil maken. En met de broodbakmachine is het zo gedaan!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 zakje (7 gr) droog bakkersgist
    • 60 ml water
    • 525 gr bloem
    • 1/4 theelepel zout
    • 100 gr suiker
    • 1 theelepel gemalen kardemom
    • 300 ml lauwe melk
    • 125 gr boter, gesmolten
    • 1 ei
    • 40 gr rozijnen (eventueel)
    • 40 gr gedroogde kersen (eventueel)
    • 40 gr gedroogde cranberries (eventueel)
    • 300 gr poedersuiker
    • 60 ml melk
    • 1 theelepel amandelextract (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De gist boven een kom warm water verbrokkelen en in ong. 5 minuten laten oplossen. Bloem, zout, suiker, kardemom, 300 ml melk, boter en ei aan de broodmachine toevoegen en giet het gistmengsel er bovenop. Selecteer het deegmenu. Als u rozijnen, kersen of cranberries wilt toevoegen, doe dat dan als de machine het piepsignaal geeft.
    2. Het bereide deeg in 12 gelijke porties verdelen en in bolletjes vormen. Verdeel de bollen over een ingevette ovenschaal van 22x33 cm. Afdekken met keukenfolie, apart zetten in in ong. 45 minuten tot verdubbeld volume laten rijzen.
    3. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Het keukenfolie verwijderen en de bolletjes in 20-25 minuten goudbruin bakken.
    4. Poedersuiker, 60 ml melk en amandelextract tot een glad glazuur kloppen. Als de bolletjes zijn afgekoeld het glazuur in de vorm van een kruis over de bolletjes druppelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    Nanda
    van
    3

    Ontzettend lekker!! Ik heb wat spijs in elk broodje gedaan, zo waren het echte paasstolletjes. En ik had geen kardemom in huis, dus heb ik er een theelepel speculaaskruiden in gedaan en ook nog walnoten en amandelen toegevoegd. Superbroodjes! - 04 apr 2010

    Nanda
    van
    2

    Hoeveelheden gewijzigd. In plaats van de kardemom heb ik een theelepel speculaaskruiden door het deeg gedaan. Ook heb ik geen cranberries en kersen gebruikt, maar wat amandelen en walnoten toegevoegd. Toen het deeg klaar was met kneden en rijzen (in de broodbakmachine) heb ik een lepel spijs in elk broodje gedaan (het deeg eromheen gevouwen) Heerlijke variant. - 04 apr 2010

    van
    1

    Ik vond dit recept erg tegenvallen. Het deeg was erg plakkerig, waardoor ik er geen bolletjes van kon maken en ik meer bloem moest toevoegen. De broodjes hebben bijna niet gerezen, er zat blijkbaar te weinig gist in. Ook waren ze naar ons idee veel te machtig, ik had ze een stuk luchtiger verwacht. Niet voor herhaling vatbaar helaas. - 20 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren