Koekjes met chocolade stukjes, M&M's en gesuikerde pinda's

    Koekjes met chocolade stukjes, M&M's en gesuikerde pinda's

    2keer bewaard
    1uur15min


    Maak dit als eerste!

    Een zacht en romig pindakoekje, overladen met een mengsel van chocolade stukjes, M&M's en zelfgemaakte gesuikerde pinda.

    Ingrediënten
    Porties: 32 

    • 125 gr gezouten pinda's geroosterd
    • 100 gr suiker (kristalsuiker of basterdsuiker)
    • 40 ml water
    • 125 gr boter of margerine
    • 100 gr pindakaas
    • 350 gr zachte lichtbruine suiker
    • 2 eieren
    • 400 gr zelfrijzend bloem
    • 1 theelepel baksoda (optioneel, maar het helpt de koekjes wat breder worden)
    • 100 gr melk of pure chocolade, in stukjes
    • 100 gr M&M's / smarties of soortgelijke snoep
    • 1-2 eetlepels melk (als het mengsel te droog is)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Maak eerst de gesuikerde pinda's. Doe de witte suiker en het water in een pan en verwarm tot het begint te borrelen. Voeg de pinda's in dit stadium toe.
    2. Blijf de pinda's mengen in de ontstane siroop. Het mengsel zal snel droog worden en op zand lijken, (dit IS de bedoeling) verminder dan de hitte en blijf roeren, schraap de siroop van de bodem en bedek de pinda's zo veel mogelijk. Als het begint te roken, haal de pan van het vuur en houd je hem schuin. Wanneer de pinda's goudbruin en goed bedekt zijn, leg je ze op vetvrij papier en laat je ze helemaal afkoelen, daarna kunnen de stukken opgebroken worden.
    3. Verwarm de oven tot 170 C / 325 F / gasoven stand 3. Bedek zo veel mogelijk koekjesbakplaten als je kunt tegelijkertijd met vetvrij papier. Ik gebruikte 2 en maakte deze koekjes in gedeelten.
    4. Voor het deeg, meng je (met een elektrische mixer, of ik gebruik gewoon een vork) de boter, pindakaas en bruine suiker tot een luchtige massa.
    5. Voeg de eieren, een voor een, toe, blijf mengen na elke toevoeging, schrapen altijd aan de zijkanten om te controleren of alles goed en gelijkmatig is gemengd.
    6. Voeg de bloem en baksoda (als je die gebruikt) toe en meng tot je een soepel deeg hebt. Als het een beetje te droog lijkt, voeg dan 1-2 eetlepels melk toe en meng.
    7. Breek alle pindastukjes, breek ze kleiner als je wilt. Voeg nu de chocolade stukjes, M&M's en gesuikerde pinda's toe aan het deeg.
    8. Rangschik 6-8 gelijkmatig verdeelde hoopjes deeg op de bakplaten, waarbij je een beetje ruimte tussendoor overlaat. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten, afhankelijk van de grootte van de koekjes, tot ze goudbruin en wat platter zijn.
    9. Haal uit de oven en laat een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt. Laat ze hier volledig afkoelen en serveer!

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren