Als je van koffie houdt is deze mousse hemels. Erg makkelijk te maken, en handig voor een etentje, want je kan het van te voren maken, het moet namelijk een paar uur hard worden in de koelkast.
V
VAL_51
2 personen hebben dit gemaakt
Ingrediënten
Porties: 6
4 vellen gelatine
300 gr bruine suiker
5 eieren, gescheiden
3 eetlepels Kahlua
2 eetlepels instant koffie korrels
110 ml heet water uit de waterkoker
220 ml slagroom, geklopt
Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst
Bereidingswijze Voorbereiding: 30min › Extra tijd: 3uur in de koelkast › Klaar in:3uur30min
Week de gelatine 5 minuten in koud water.
Klop de eierdooiers met een elektrische mixer, samen met de demarara suiker, totdat er een luchtig en romig geheel ontstaat.
In een andere kom klop je de eiwitten stijf.
Haal de gelatine uit het water en meng ze met de Kahlua, de oploskoffie en het hete water. Roer totdat de gelatine oplost.
Combineer het koffiemengsel met het dooiermengsel en roer goed. Voeg geleidelijk aan de slagroom en de eiwitten om en om toe, roer voorzichtig.
Schep de mousse in serveerschaaltjes en laat 2-3 uur in de koelkast hard worden.