Quinoasalade met Tomaat en Munt

  • 2beoordelingen
  • 98keer bewaard
  • 55min

Quinoa is een heerlijke variant op rijst of pasta. De salade is het resultaat van verschillende kookexperimenten op basis van quinoa.

SunFlower

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 600 ml water
  • 200 gr quinoa
  • 50 gr rozijnen
  • 1 mespuntje zout
  • 2 middelgrote tomaten, in stukjes
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 10 radijsjes, in vieren
  • 1/2 komkommer, in stukjes
  • 2 eetlepels amandelschilfers, geroosterd
  • 4 eetlepels verse munt, fijngesneden
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 4 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels sesamolie
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:55min 

  1. Het water in een kleine sauspan aan de kook brengen. Quinoa, rozijnen en een vleugje zout toevoegen en in een gesloten pan 12-15 minuten laten sudderen. Van het vuur halen en tot kamertemperatuur laten afkoelen.
  2. Tomaat, ui, radijs, komkommer en amandelen in een grote kom door elkaar scheppen. De afgekoelde quinoa erdoor roeren en op smaak brengen met munt, peterselie, komijn, limoensap, sesamolie en zout. 1-2 uur in de koelkast zetten alvorens te serveren.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (2)

brabantiaaa
2

heerlijk! en super makkelijk - 13 mei 2013

superfood
van
1

Superlekker! En bovendien enorm gezond (want quinoa is een superfood)! Mooi dat dit hand in hand kan gaan! sprfd.com - 04 sep 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties