Quinoasalade met Tomaat en Munt

    (83)
    55 minuten

    Quinoa is een heerlijke variant op rijst of pasta. De salade is het resultaat van verschillende kookexperimenten op basis van quinoa.


    12 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 ml water
    • 200 gr quinoa
    • 50 gr rozijnen
    • 1 mespuntje zout
    • 2 middelgrote tomaten, in stukjes
    • 1 middelgrote ui, fijngesneden
    • 10 radijsjes, in vieren
    • 1/2 komkommer, in stukjes
    • 2 eetlepels amandelschilfers, geroosterd
    • 4 eetlepels verse munt, fijngesneden
    • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 4 eetlepels limoensap
    • 2 eetlepels sesamolie
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:55min 

    1. Het water in een kleine sauspan aan de kook brengen. Quinoa, rozijnen en een vleugje zout toevoegen en in een gesloten pan 12-15 minuten laten sudderen. Van het vuur halen en tot kamertemperatuur laten afkoelen.
    2. Tomaat, ui, radijs, komkommer en amandelen in een grote kom door elkaar scheppen. De afgekoelde quinoa erdoor roeren en op smaak brengen met munt, peterselie, komijn, limoensap, sesamolie en zout. 1-2 uur in de koelkast zetten alvorens te serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (83)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    2

    heerlijk! en super makkelijk  -  13 mei 2013

    van
    1

    Superlekker! En bovendien enorm gezond (want quinoa is een superfood)! Mooi dat dit hand in hand kan gaan! sprfd.com  -  04 sep 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 9 collecties