Lever bhuna

    Lever bhuna

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Voor deze Indiase curry, gebruik ik kippenlever maar je kunt ook runderlever gebruiken als je dat liever wilt. Het is gemakkelijk te maken en kan worden gegeten met brood, rijst of zelfs toast!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 900 gr kippenlever, afgespoeld, uitgelekt en in kleine blokjes gesneden
    • 1 ui, in dunne plakjes
    • 4 hele gedroogde rode pepers
    • 1 handvol verse korianderblaadjes
    • 4 teentjes knoflook
    • 1 (2,5 cm) stuk verse gemberwortel, fijngehakt
    • 1 rijpe tomaat, in stukjes gesneden
    • 3 eetlepels olijfolie, apart te verwerken
    • 1/2 theelepel gemalen chilipeper
    • 1 theelepel komijnpoeder
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 1 theelepel gemalen korianderpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
    • 1/2 theelepel kerriepoeder
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Meng de kippenlever met de gemalen chili pepers, komijn, paprikapoeder, koriander, kurkuma, curry poeder en zout.
    2. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de lever toe en bak tot deze half gaar is. Zet opzij.
    3. In een schone pan, verwarm je de resterende olie tot deze heet is. Voeg de ui toe en bak deze bijna bruin, voeg dan knoflook en gember toe. Bak een minuut, voeg vervolgens de hele rode pepers en tomaat toe. Bak nog enkele minuten totdat de ui zacht is. Breng op smaak met zout, indien gewenst.
    4. Doe de lever terug in de pan en zet het vuur op medium. Bak 10-12 minuten zonder deksel. Het meeste vocht moet je laten verdampen omdat dit een droog massala gerecht is.
    5. Wanneer de lever gaar is en de pan bijna droog is, voeg je de koriander bladeren toe en serveer je het gerecht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren