Luchtige chocolade koekjes

    Luchtige chocolade koekjes

    4keer bewaard
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Als je van koekjes houdt die meer op een cakeje lijken dan zul je dol zijn op dit recept. Het is makkelijk om ingrediënten te vervangen zoals noten in plaats van chocolade.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 310 gr witte bloem
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/4 theelepel zout
    • 220 gr bruine zachte suiker
    • 100 gr suiker
    • 225 gr boter, verzacht
    • 2 grote eieren
    • 2 theelepels vanille-extract
    • 300 gr bitterzoete chocolade stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 C. Meng de bloem, baksoda en zout en roer goed met een garde. Zet opzij.
    2. Meng de suikers in een grote kom, voeg de boter toe en maak een korrelige pasta. Voeg de eieren en vanille toe en roer tot het net gemengd is. Roer niet te lang.
    3. Zeef de helft van het bloem-mengsel erdoor en meng. Voeg de chocolade stukjes toe en de rest van het bloem-mengsel, totdat het net gemengd is. Roer niet te lang.
    4. Schep het mengsel in hoopjes op een niet ingevette bakplaat, laat er 3 cm tussen. Bak 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn. Leg de koekjes met behulp van een spatel direct op een koel oppervlak.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren