Maanzaad-rondjes

    Maanzaad-rondjes

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur10min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze koekjes zijn heerlijk en mooi. Een boterachtig koekjes-deeg wordt opgerold met maanzaad room, in plakken gesneden en gebakken. Serveer met een grote mok thee.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • voor de koekjes
    • 200 gr bloem
    • 50 gr basterdsuiker
    • 1 theelepel vanillesuiker
    • 150 gr boter
    • voor de vulling
    • 250 gr maanzaad cake mix
    • 5-7 eetlepels room
    • 1/2 theelepel gemalen kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur30min in de koelkast  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Verwerk de bloem, suiker, vanillesuiker en boter tot een glad deeg. Wikkel in plasticfolie en zet 30 minuten in de koelkast.
    2. Meng de room, cake mix en kaneel tot een gladde massa.
    3. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 35 cm x 20 cm (ongeveer 3 mm dik). Verspreid het room-mengsel gelijkmatig over de rechthoek.
    4. Vanaf de lange zijde, rol je het deeg op als een Zwitserse rol. De rol moet ongeveer 3 cm in diameter zijn. Wikkel in plasticfolie en zet 30-60 minuten in de koelkast.
    5. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand 4 en bedek een bakplaat met bakpapier.
    6. Snijd de rol in 4 mm plakjes en leg ze op de voorbereide bakplaat. Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en bewaar in een koekblik.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren