Marsepeinen fruit

    Marsepeinen fruit

    4keer bewaard
    18uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een super eenvoudig recept om zelf marsepein te maken en hier kleine decoraties voor een taart, cupcake of kerstcake mee te maken. Het duurt minder dan 10 minuten om te maken!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 250 gr poedersuiker
    • 250 gr fijn gemalen gepelde amandelen
    • 2 eiwitten
    • 1 eetlepel cognac
    • extra poedersuiker voor het kneden en vormgeven van de vruchten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 18uur in de koelkast  ›  Klaar in:18uur10min 

    1. Meng de poedersuiker, amandelen, eiwit en cognac in een blender tot alles volledig samen is gemengd en de marsepein gevormd is. Zet in de koelkast, bedekt met plasticfolie en laat tenminste 12 uur hard worden. Als het niet hard genoeg is, laat je het nog eens 6 tot 12 uur in de koelkast staan.
    2. Kneed met je handen die iets bedekt zijn met poedersuiker, de marsepein gedurende een minuut of zo. Voeg kleurstof toe op dit moment. Om de verschillende vruchten te maken, begin je met een kleine bal van marsepein (2 tot 3 cm) en geef je het de vorm, details en textuur van de vrucht. Voeg de laatste details met glazuur toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren