Muskaatpompoen gestoomd in de magnetron

    Muskaatpompoen gestoomd in de magnetron

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik zag muskaatpompoen voor het eerst toen ik drie maanden in Amerika woonde. Je kan ze op verschillende manieren klaarmaken, maar dit is mijn favoriete manier: pompoen koken in de magnetron.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 of meer muskaatpompoen
    • 1 eetlepel boter of margerine
    • 1 eetlepel bruine suiker
    • snufje zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Spoel de pompoen af. Snijd door de lengte in tweeën. Schep de zaden eruit en gooi deze weg.
    2. Giet ongeveer een centimeter water in een grote, magnetron-geschikte, schaal met platte bodem. Leg de pompoen naar beneden in het water.
    3. Zet 20 minuten in de magnetron op de hoogste stand. De tijd kan variabel zijn, afhankelijk van de grootte van de pompoen en je magnetron. Kook het vlezige deel van de pompoen zacht zodat het eruit geschept kan worden, maar zorg ervoor dat het niet te papperig wordt. De schil zal doorschijnend gaan worden.
    4. Haal de pompoen uit het water. Houd de pompoen met een theedoek vast en schep het vruchtvlees eruit in een vergiet boven de gootsteen. Afhankelijk van hoe lang de pompoen heeft gekookt, kun je alle vruchtvlees tot aan de binnenkant van de schil eruit scheppen. Als dit niet kan, is het ook niet erg. Leg hem dan terug in het water en kook nog een paar minuten of als het slechts een klein beetje betreft, gooi het dan met de schil weg.
    5. Voeg de boter, suiker en zwarte peper toe en meng het met een vork. Je zou de pompoen niet meer echt hoeven stampen.
    6. Serveer en eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren