Paul's bosbessen muffins

    Paul's bosbessen muffins

    1keer bewaard
    45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben blij met hoe deze bosbessen muffins gelukt zijn. Ze zijn echt een heerlijke traktatie samen met een kop koffie tijdens een 5 minuten-pauze. Even terzijde, ik ben ook heel blij met de foto! Ik wist nooit hoe moeilijk het was om de esthetiek van het koken vast te leggen op een foto.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 40 gr witte bloem
    • 13 gr basterdsuiker
    • 25 gr ongezouten boter
    • 250 gr ongezouten boter
    • 200 gr superfijne basterdsuiker
    • 4 eieren
    • 250 gr gezeefde witte bloem
    • 2 eetlepels gezeefd bakpoeder
    • 100 gr bosbessen
    • 1 eidooier

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Meng, om de bovenkant van de muffin te maken, de 40 gr bloem, 13 gr basterdsuiker en 25 gr boter in een keukenmachine, of meng met behulp van je handen, totdat het lijkt op een kruimelig mengsel.
    2. Verwarm de oven op 190 C.
    3. Klop de boter en suiker tot een luchtig geheel.
    4. Klop de eieren en het eigeel lichtjes; Voeg het eimengsel beetje bij beetje toe; klop goed na elke toevoeging.
    5. Meng voorzichtig de bloem en het bakpoeder erdoor; voeg de bosbessen toe.
    6. Leg muffin vormpjes in een muffin bakblik en verdeel het deeg erover.
    7. Bestrooi het mengsel voor de bovenkant over het deeg; bak ongeveer 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren