Risotto met muskaatpompoen, pancetta en walnoten

    Risotto met muskaatpompoen, pancetta en walnoten

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur5min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze hartige risotto is een lekker winters gerecht. De muskaatpompoen wordt geroosterd om de smaak te intensiveren. knapperige pancetta en walnoten zorgen voor de finishing touch. Serveer warm als hoofdgerecht, of in kleinere porties als voorgerecht. In plaats van pancetta kun je ook bacon of spek gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 medium muskaatpompoen, geschild en in blokjes
    • 3 eetlepels olijfolie, verdeeld
    • zout en peper naar smaak
    • 150 gr pancetta blokjes
    • 80 gr walnoten, grof gehakt
    • 4 rode uien, gesneden
    • 250 ml witte wijn, verdeeld
    • 185 gr arborio rijst
    • 1 liter kippenbouillon
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5. Meng de muskaatpompoen met 1 eetlepel olijfolie, breng op smaak met zout en peper en verdeel over een bakplaat, laat genoeg ruimte tussen de stukjes (gebruik eventueel twee bakplaten indien nodig). Rooster de muskaatpompoen in de voorverwarmde oven tot hij zacht is, ongeveer 20 - 30 minuten. Zet opzij.
    2. Ondertussen maak je de pancetta klaar: bak deze in ene koekenpan tot hij knapperig is. Laat op een bord met keukenpapier uitlekken, zet opzij.
    3. Rooster de walnoten in een droge koekenpan op medium vuur goudbruin. Zet apart.
    4. Breng 1 liter kippenbouillon in een steelpan aan de kook en zet direct daarna het vuur laag. Houd de bouillon warm terwijl je verder gaat met de rest.
    5. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op medium-hoog vuur. Voeg de ui toe, bestrooi met zout en fruit de ui tot hij bruin is in ongeveer 5 minuten. Begin de witte wijn toe te voegen, een paar eetlepels per keer, en wacht tot hij verdampt is. Ga hiermee door tot je 125 ml wijn hebt gebruikt. De ui zal nu bijna gekarameliseerd zijn en een diepbruine kleur hebben.
    6. Doe de rijst bij de ui en roer zodat de rijst bedekt wordt met olie. Fruit de rijst ongeveer 3 minuten met de ui mee.
    7. Doe de resterende 125 ml wijn bij de rijst en roer tot deze geabsorbeerd is.
    8. Voeg 1/3 van de bouillon toe, de tijm, zout en peper, zet het vuur op medium. Kook en roer tot de bouillon geabsorbeerd is door de rijst, 5 tot 7 minuten. Voeg dan de helft van de resterende bouillon toe en blijf roeren tot ook dit is geabsorbeerd. Voeg de muskaatpoompoen en de walnoten toe en roer weer goed.
    9. Test de rijst nu. Als hij langer moet koken voeg je de overgebleven bouillon toe en blijf je roeren tot de risotto romig is, maar nog steeds een stevige beet heeft.
    10. Om te serveren schep je de risotto op borden, bestrooi elke portie met geraspte kaas en daarna met de knapperige pancetta blokjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren