Pittige pastinaaksoep

    Pittige pastinaaksoep

    46keer bewaard
    35min


    268 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke, eenvoudige soep die niet te heet is, uitstekend voor een winters voorgerecht bij een etentje. De kruiden smaken erg goed samen met de zachte smaak van de pastinaak. Serveer met knapperig witbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels boter
    • 1 ui, fijngehakt
    • 2 grote pastinaken, geschild en in blokjes van 1 cm
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 750ml kokend water
    • 1 bouillonblokje
    • 2 theelepels curry poeder
    • 100ml slagroom
    • Zout en peper
    • Gedroogde spaanse peper poeder of paprikapoeder om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Smelt de boter in een grote sauspan op middelhoog vuur. Fruit de ui in boter tot het zacht is, ongeveer 5 minuten. Voeg de pastinaak, knoflook en curry poeder toe en bak een paar minuten om de smaken los te laten komen.
    2. Kook het water en meng met het bouillonblokje in een aparte kom. Voeg toe aan de pan en meng goed.
    3. Laat 15 minuten zachtjes doorkoken tot de pastinaak zacht is en makkelijk te breken met een houten spatel.
    4. Haal van het vuur en mix met een staafmixer of keukenmachine.
    5. Roer de room erdoorheen en verwarm.
    6. Breng op smaak met zout en peper en garneer met de spaanse peperpoeder of paprikapoeder.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    van
    5

    Gemakkelijk en heerlijk.i.p.v slagroom heb ik duitse slagroom gebruikt Gezonder en toch een goede smaak - 21 apr 2014

    Mookekook
    van
    4

    Heerlijk, en zelfs zonder room is ie perfect. Heb er wat kidneybonen doorheen gegooid nadat het vuur uit was. De paprikapoeder maakt het helemaal op smaak en ook vrolijk en feestelijk! - 21 feb 2014

    AnneleenLenaerts
    4

    Super makkelijk en heerlijk en apart van smaak! - 15 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren