Roomboter appeltaart

    Roomboter appeltaart

    6keer bewaard
    1uur10min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze eenvoudige appeltaart heeft slechts een beetje chocolade, die de smaak enorm verbetert. Serveer deze eenvoudige taart als dessert, bij een kop thee of een kop koffie.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 200 gr boter
    • 200 gr basterdsuiker
    • 4 middelgrote eieren
    • 1 eetlepel kaneelpoeder
    • 1 eetlepel ongezoete cacaopoeder
    • 2 theelepels vanillesuiker
    • 200 gr witte bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 5-6 taart appels, geschild, zonder klokhuis, in vieren en daarna in plakjes gesneden
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 ° C / gasoven stand 6. Vet een ronde springvorm in met boter.
    2. Klop de boter en suiker luchtig. Roer geleidelijk de eieren erdoor, een per keer.
    3. Meng kaneel, cacao, vanillesuiker en de bloem, gemengd met bakpoeder, in een kom. Roer het vervolgens door het romige mengsel.
    4. Giet 2/3 van het beslag in de voorbereide bakvorm en leg de appelschijfjes er bovenop. Bedek met het resterende beslag.
    5. Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 60 minuten. Laat afkoelen op een rooster en bestrooi met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren