Salade met parmaham, vijgen en spinazie

    Salade met parmaham, vijgen en spinazie

    2keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik had van alles in de koelkast en dat resulteerde in deze heerlijke salade. Serveer met volkoren of notenbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • voor de salade:
    • 2 eieren
    • 100 gr jonge spinazie bladeren
    • 2 tomaten, in plakjes gesneden
    • 2 plakjes parmaham
    • 60 gr ricotta kaas
    • 2 verse vijgen
    • 60 gr geitenkaas
    • voor de vinaigrette:
    • 1 theelepel Franse mosterd
    • 2 eetlepels balsamico azijn
    • 1 eetlepel honing
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 theelepel verse rozemarijn
    • 1 teentjes knoflook, geperst
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe water ineen pan en breng aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze 4 minuten.
    2. Garneer 2 grote borden met de spinazie bladeren, gesneden tomaten, parmaham en ricotta. Halveer de vijgen en snijd de geitenkaas; leg ook dit op de borden.
    3. Maak de vinaigrette door alle ingrediënten goed te mengen.
    4. Schil en snijd de eieren; leg ze op de spinazie bladeren. Giet de dressing erover en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren