Sappige biefstuk met een peper-cognac saus

    Sappige biefstuk met een peper-cognac saus

    7keer bewaard
    15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Steak met een heerlijke cognac, peper en roomsaus. Serveer met frietjes of nieuwe aardappels en salade of asperges of gemengde groenten. Eenvoudig, smakelijk en snel.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 steaks (rib eye werkt het beste) of gebruik filet of haas
    • 2 druppels Tabasco saus
    • ongeveer 100 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)
    • klein blikje groene peperkorrels in pekel
    • klontje boter
    • goede scheut cognac

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Laat de steaks op kamertemperatuur komen.
    2. Verhit een koekenpan op hoog vuur en doe de steaks erin, zet het vuur iets lager en bak ze naar de gewenste gaarheid in slechts een paar minuten. Haal ze uit de pan en houdt ze warm terwijl je de saus maakt.
    3. In de dezelfde koekenpan, op een matig vuur, doe je twee eetlepels uitgelekte peperkorrels (bewaar de rest voor een ander recept), roer gedurende een minuut (het aroma van peper is misschien in eerste instantie een beetje sterk, maar dit zal verminderen). Giet de cognac erbij en flambeer vorzichtig of roer met een houten lepel gedurende een minuut of twee. Voeg de room toe, zet het vuur laag en kook tot de saus zich iets heeft verminderd. Voeg de tabasco toe, meng goed en roer dan de boter door de saus. Giet over de steaks en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren