Spinazie en tomaat quiche

    Spinazie en tomaat quiche

    9keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk lichte spinazie en tomaat quiche met heerlijke geit-zuivelproducten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 gr kant-en klare deegbodem
    • 225 gr verse spinazie
    • 25 gr geiten boter
    • 1 ui, gesnipperd
    • 4 middelgrote eieren
    • 300 ml geitenmelk
    • 1 theelepel gemengde gedroogde kruiden
    • 175 gr geitenkaas, gesneden in dunne plakjes
    • 4 tomaten, gesneden
    • zout
    • versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven tot 200 ° C / gasoven stand 6
    2. Doe de quichebodem in een taartblik van 23 cm in diameter. Bedek het deeg met vetvrij papier en doe er bakbonen in. Bak in de oven gedurende 10 minuten en verwijder bonen en het papier.
    3. Kook de spinazie slechts 3-4 minuten in een beetje water totdat de bladeren beginnen te verwelken. Giet af en laat afkoelen, knijp het overtollige water eruit.
    4. Bak de uien met boter tot ze net zacht zijn. Klop de eieren in een kom, voeg dan de melk en kruiden en zout en peper toe. Roer de uien en boter erdoor.
    5. Verspreid de spinazie over de bodem en voeg de helft van de kaas en alle tomaten toe. Giet het ei-mengsel erbij en vervolgens de resterende kaas hier bovenop.
    6. Bak ongeveer 20-25 minuten of tot de vulling stijf is en licht goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren