Spruiten met spek

    Spruiten met spek

    2keer bewaard
    20min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Na het eten van dit recept, besefte ik dat ik eigenlijk meer van spruitjes houd dan ik dacht dat ik deed. Misschien heeft het spek geholpen! Halveer elke spruit en verwijder de bittere kern, ze smaken veel beter als je dit doet.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr spruiten, gehalveerd en zonder kern
    • 100 gr spek, in blokjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Bak het spek in een koekenpan op laag vuur gedurende 3 minuten.
    2. Doe de spruiten in een grote pan en bedek ze met water, voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook en kook gedurende 5 minuten.
    3. Giet af en doe ze in de pan met het spek. Meng goed en serveer onmiddellijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    sjuuly
    van
    0

    Spruitjes zijn heerlijk, niets meer aan doen. Alleen buitenste blaadjes en het strookje verwijderen. Heerlijk met een beetje kerrie en gebakken aardappeltjes - 04 nov 2015

    Nanda
    van
    0

    Ik had vrij grote spruiten, dus ik heb ze na 5 minuten koken in een ovenschaal gedaan met het (kort) uitgebakken spek, en daarna nog 15 minuten in de oven (200 graden C) gezet. - 25 nov 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren