Szechuan (sichuan) gekruide kip (kipsalade)

    Szechuan (sichuan) gekruide kip (kipsalade)

    12keer bewaard
    1uur5min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is typisch traditioneel Szechuan gerecht. de meeste van mijn vrienden zijn er dol op, niet alleen de Chinese. Gemakkelijk te maken en goed voor als je van Szechuan gerechten houdt. Je kunt een hele kip voor 8 personen of meer gebruiken, maar ook een halve kip, kip drumsticks of kippenvleugels. (het is wel het lekkerste als de kip nog aan het bot zit)

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 hele kip
    • 2 lente-ui
    • een halve knoflook
    • 2 theelepels chilipoeder
    • 2 eetlepels sojasaus light
    • 2 theelepels suiker
    • 1 eetlepel olie
    • 1/2 theelepel zout
    • een beetje koriander bladeren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Kook de kip als geheel gaar. (hetzelfde geldt voor de halve kip, drumsticks of vleugels). Laat dan de gekookte kip afkoelen.
    2. Doe de chilipoeder in een kleine kom. Maak de olie medium-warm in een hete pan. Giet de hete olie in de chilipoeder. (Maak de olie niet te heet, dan verbrandt de chilipoeder). Je kan ook chili-olie in de winkel kopen, maar die is niet zo lekker als zelf-gemaakte.
    3. Snijd de lente-ui. hak de knoflook fijn. Snijd de gekookte kip.
    4. Meng de gehakte kip, lente-ui, knoflook, zout, sojasaus, suiker en chili-olie. Roer voorzichtig. proef, hij moet iets zoetig en zoutig smaken, maar vooral heet. Leg tenslotte wat koriander erop (optioneel).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren