Ultieme appeltaart

    Ultieme appeltaart

    4keer bewaard
    1uur10min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke taart is eenvoudig te maken en smaakt heerlijk. Een sponscake met citroensmaak wordt gevuld met appels en gebakken tot in de perfectie. Serveer met room, vla of ijs.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 100 gr ongezouten boter, gesmolten
    • 125 gr basterdsuiker
    • 4 eieren, dooier en eiwit gescheiden
    • 1 biologische citroen, schil geraspt en het sap geperst
    • 150 gr witte bloem
    • 1 snufje zout
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 3-4 appels (afhankelijk van hun grootte)
    • basterdsuiker ter decoratie
    • bloem voor bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Vet een ronde springvorm in met boter en bestuif met bloem. Zet opzij.
    2. Klop de eiwitten stijf, dek af en zet in de koelkast.
    3. Meng het eigeel en de suiker samen, roer er dan boter, citroensap en citroenrasp door. Klop tot beslag licht en luchtig is.
    4. Zeef in een aparte kom, de bloem, zout en het bakpoeder. Meng om alles te combineren.
    5. Roer het eiwit- en bloem mengsel door het eierdooier beslag. Giet het beslag in het bakblik en smeer glad uit.
    6. De oven voorverwarmen op 180° C / gasoven stand 4.
    7. Schil de appels en snijd horizontaal doormidden. Verwijder de klokhuizen. Snijd de appels zorgvuldig, maar niet helemaal door - ze moeten aan een kant bijeen gehouden worden.
    8. Spreid de appelhelften voorzichtig uit over het beslag. Bestrooi met suiker en bak in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren